A közös munka „kulisszatitkairól” beszélgettünk Beával, aki beavat bennünket a cég életébe, mind a varrodát, mind pedig a webshopot illetően…
A Wagner házaspárral elég egyszer találkoznod ahhoz, hogy két dolgot biztosan meg tudj állapítani. Eszeveszetten jól tudnak együtt dolgozni és nagyon is értenek ahhoz, amit csinálnak. De mi a titok? Más párok egy kanál vízben képesek megfojtani egymást akár egy közös nyaralás alatt is, Bea és Peti azonban már 2007 óta együtt tolja azt a bizonyos szekeret…

Bea, én azonnal rákérdezek. Mi a titok?  Áruld el nekünk, hogyan tudtok ennyire jól együtt dolgozni  Petivel?

Teljesen őszintén, nem tudom. Vagyis vannak ötleteim, miért megy ez nekünk ilyen könnyen, de azért fejtörést okoztál ezzel a kérdéssel. Kettőnk számára a közös munka olyan természetes. Nem teher, nem nyűglődés, hanem olyan, mint a levegővétel. :-)
Az én szüleim sosem tudtak együtt dolgozni, tehát azt nem mondhatjuk, hogy otthonról hoztam ezt a példát. :-)

Mindketten karakán, erős személyiségek vagytok. Hogyan fér meg a két ludas abban az egy csárdában?

Luca nevelésében egyértelmű, hogy én vagyok a szigorúbb, Peti az engedékenyebb. Az üzletben azonban más a helyzet. Peti egy nagyon ötletgazdag ember, nagyon sok jó,- és szerintem rossz ötlete is van. Fő az őszinteség. :-) Talán a titok az, hogy mi mindig mindent megbeszélünk és kikérjük a másik véleményét. Bár hozzá kell tennem, ha nem kéri ki Peti a véleményem, én akkor is elmondom! :-) De a végeredmény mindig ugyanaz: dűlőre jutunk.
Néha előfordul, hogy Peti a férfi kollégáinkkal kitalál valamit, és óriási egyetértésben jönnek az ötletükkel, de sokan már előre nevetnek, mert tudják, én úgyis őszintén meg fogom mondani, hogy amit kitaláltak, az nem jó. De az arany középút mindig megvan.
Sosem döntünk önfejűségből vagy önzőségből, hanem a kettőnk ötletei között szépen ellavírozunk.
A kérdésed nehéz, de a legjobb válaszom: A KOMPROMISSZUM a titok.

Hogy indult a Wagner Home? Hányan vagytok most a cégben?

Jelenleg 27-28 fővel dolgozunk együtt.
Igazából magát a vállalkozást Peti kezdte el, én később csatlakoztam hozzá. Anno, még a kezdet kezdetén Ajkára kerültem és Peti cégében kezdtem el dolgozni. Teljesen más volt a munkaköröm akkoriban, előadásokat szerveztem. Aztán egyre több lett a munka, Peti pedig már nem bírta egyedül a számlázást, a beszerzést, az értékesítést és gyakorlatilag az egész cég irányítását. Így eleinte csak apróságokban segítettem, de végül úgy alakult az élet, hogy az irodán ragadtam és már egyre több mindenért feleltem. Lassan de biztosan kialakult a folyamatos közös munka. Ez olyan volt az esetemben, mint egy szakácsnál, aki a karrierje kezdetén a krumplipucolásnál kezdi. :-)

Íme a „kis” csapatunk… :-)

Ma már a teljes irodai háttérért Te felelsz?

Évekig mindent én csináltam az irodában, de szerencsére ahogy növekedtünk, ma már bizonyos feladatokat a kolléganőim végeznek.

Abban a nagyon-nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy kiváló csapattal dolgozhatunk és mehetünk előre a céljaink felé. Mindenki remek szakember a saját területén, és senki mellett nem kell ott ülni, hogy el tudja végezni a napi feladatokat. Nagyon nagy nyugalommal tölt el mindkettőnket, hogy mindenki tud önállóan dolgozni. Valahogy kialakult az a helyzet, hogy minden munkatársunk a sajátjának tudja tekinteni a céget, és képesek vagyunk minden erőnket beleadni a projektekbe.
Nem csak mi ketten vagyunk a Wagner Home, hanem a csapatunkkal közösen.


Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy minden nap szívvel-lélekkel tudjuk végezni a munkánkat. :-)

A Wagner Home nagyon erős motorjai vagytok Petivel. Azért ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Szerinted mitől igazán különleges a cégetek?

A legnagyobb különlegessége a cégnek talán az, hogy minden egyes terméket mi hozunk be, mi tesztelünk és próbálunk ki. Nem vásárolunk össze mindent, amit meglátunk és elsőre tetszik, hanem csak azokat, amiket ténylegesen mi is használnánk és amiknek értelme van.
Mindig agyalunk az újításokon. Nem csak a webshopban, hanem a varrodai részlegen is.  
Például most nemrég csináltunk egy elektroszmog szűrő derékaljat. Ezzel már korábban is próbálkoztunk, de most jött egy új ihlet, alapanyag és neki láttunk újból.
Bátran elmondhatom, hogy a Wagner Home különlegessége abban rejlik, hogy nem csak a saját fejünk után megyünk, hanem a Partnereinknek és az Ügyfeleinknek is mindig teret engedünk. Kíváncsiak vagyunk a véleményükre, tapasztalataikra, és ami még fontosabb, az igényeikre.

Így történhet az meg, hogy a „Mennyiség helyett a minőség” alapelvünk nagyon jól működik a cégben, mert több mint egy évtizede! :-)