Forróság, különös zajok, hosszan tartó nappalok – nyáron különösen nehéz alaposan kipihennünk magunkat alvás során. Hogyan lehet mégis segíteni ezen?


Használd ki a D-vitamin erejét!

Érdemes többet napoznunk, főleg, hogy nyáron végre természetes úton juthatunk a megfelelő mennyiségű D-vitamin adagunkhoz – hiszen ez az egyetlen olyan vitamin, melynek hiánya igazoltan alvászavarokat okozhat. Napozz tehát rendszeresen, hogy a bőröd minél nagyobb felületével begyűjthesd az életető sugarak erejét! :)


Javíts a hőmérsékleten!

Az elsődleges megoldás a forróság orvosolása. Válassz megbízható hűsítő rendszert, hogy elérd az ideális 22-23 fok körüli hőmérsékletet. A légkondicionáló gépek helyett használj az igényeidnek megfelelő, környezetkímélőbb ventilátort, melyet a mi kínálatunkban is megtalálhatsz ide kattintva.


Kapcsolj ki!

A túl intenzívre sikerült nyaralások után gyakran érezzük azt, hogy fáradtabbak vagyunk, mint a szabadság előtt. A nagyon aktív nappalok, erős stressz szintén befolyásolja az alvás minőségét, hiszen agyunk nem tud „pihenő üzemmódba” kapcsolni a túlhajszoltság miatt. Éppen ezért érdemes valahogy lelassítani gondolatainkat és életvitelünket nap közben is: használjunk mindfulness gyakorlatokat, vagy egyszerűen csak iktassunk be 1-1 sziesztát a napokba. 


Megfelelő ágynemű és ruházat

A laza, légáteresztő hálóruha sokat javíthat az éjszakai közérzetünkön a legnagyobb forróságban is. Emellett azonban érdemes megvizsgálnod, hogy ágyneműd megfelelő-e egyáltalán nyári használatra. A Dormicur termékek különlegessége, hogy különböző ásványokból összeolvasztott biokerámikus rostokból áll, amik felvehetik a testünkből áramló hőt, majd segíthetik annak leadását. Ennek köszönhetően infravörös hővel láthatjuk el a testünket, plusz energiát kaphatunk tőle.