„Ez csak egy szívószál”-mondta 8 milliárd ember.

Az előző blogban már említettem Nektek, hogy 2019 eleje óta próbálunk minél többet tenni a környezet védelméért, most ezt szeretném egy kicsit bővebben kifejteni. :)


Biztos Ti is láttatok már óceánokat beborító, műanyag szemetet ábrázoló fotókat az egyes hírportálokon és a közösségi médiában egyaránt.


Nagyon elszomorító, hogy mennyi olyan egyszer használatos műanyagot használunk a mindennapokban, melyeknek lebomlási ideje több száz év is lehet…


A probléma egyre nagyobb, így kötelességünk összefogni a környezetünk és az egészségünk érdekében. Jó hír, hogy egyre inkább divat figyelni a környezetünkre és környezetbarát termékeket használni! :)


A világon már számos szervezet dolgozik a megoldáson: elindult az első óceántisztító rendszer, rengeteg üzlet váltotta le a műanyag zacskóit papírra, emellett az 

Európai Unió 2021. július 1-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat,  mint például szívószálakat, evőeszközöket, tányérokat.


A trendi szívószálak szinte minden étteremláncnak, bárnak, szülinapnak, esküvőnek az elengedhetetlen kelléke, azonban a műanyag alternatívák rendkívül károsítják a környezetet.

Cégünk 2018 őszén találkozott először papír szívószálakkal a világ egyik legnagyobb kiállítása keretein belül. A vállalatunk számára fontos a környezettudatosság, ezért 2019 elején megvásároltuk Magyarország első papír szívószál gyártó gépsorát.


A szívószálak újrahasznosított papírból készülnek, tehát a mi szívószálaink miatt egyetlen fa sem kerül kivágásra! Emellett növényi ragasztóval dolgozunk: ezek által a szívószálak képesek a biológiai lebomlásra 30-60 nap alatt.

Magyarországon már rengeteg étterem használja a mi papír szívószálainkat, nagyon sok jó visszajelzést kapunk az étteremvezetőktől, hogy a vendégek imádják! :) 

Vendéglátóhelyek számára nagyobb, 500 vagy 1000 darabos csomagokat állítunk össze az általuk kiválasztott színekből. 

Ide kattintva meg tudjátok nézni a jelenleg elérhető színeinket.


Az éttermek mellett már az EcoFamily és az Auchan üzletláncaiban is találkozhattok a szívószálainkkal. :)


Kínálatunkat már papír poharakkal és tányérokkal is bővítettük, amelyek nem áznak át, pont olyan jól működnek, mint a műanyagok, csak használat után lebomlanak.


Tudjuk, már-már közhelynek számít, de tényleg minden kis lépés számít, hiszen a nagynak tűnő változások mind kis lépésekből tevődnek össze. :)